Zážitkový kurz exotické gastronomie

ovoce dragonfruit rambutan
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zajímáte se o exotickou kuchyni, zdravý životní styl a moderní gastronomii? Pak tu pro vás máme doslova časovanou bombu! Všechno totiž najdete v jednom balení na revolučním Zážitkovém kurzu exotické gastronomie.

Dozvíte se na něm, co vás o exotických potravinách zajímá, ochutnáte neznámé ovoce a naučíte se nové recepty. Vydejte se s námi na cestu do tropického ráje…

Co se na kurzu naučíte?

  • Ukážeme vám spoooustu nových chutí, které vám popletou hlavu, a představíme pestrý exotický jídelníček.
  • Naučíme vás připravovat exotické speciality, které po kurzu zvládnete i doma (opičí packu na to!). Prozradíme vám tajemství tradičních pokrmů z Afriky a Asie.
  • Ukážeme si, jak i v dnešní hektické době připravit zdravou, barevnou, voňavou a vynikající svačinku.
  • Společně zapátráme po blahodárných účincích všech možných (známých i neznámých) tropických plodin a superpotravin.
  • Provedeme vás ugandskými a indonéskými farmami, nakoukneme do místních domácností, zvyklostí a zabrousíme i do tématu ekoturistiky.
  • Na každé lekci si vyzkoušíte profesionální vybavení na zpracování (nejen) exotických plodin, jako jsou supervýkonné mixéry, výrobník na ořechová másla a mléka, výrobník jogurtů, infrasušička ovoce a další.

Jaká témata na vás čekají?

Letem exotickým světem

Představíme si a ochutnáme TOP 20 tropických plodin z Afriky i z Asie: durian, dračí ovoce, mangostýn, avokádo, mango, různé druhy banánů, maniok, papája, mučenka, tungulu…

Drinky plné exotiky z ovoce i cukrové třtiny

Vyrobíme si tropická smoothie a další super drinky a připravíme si veganský jogurt.

Jackfruit aneb největší ovocný kámoš

Ochutnáme největší ovoce na světě, ukážeme si, jak ho zpracovat a využít v kuchyni.

Zanzibarská pohádka tisíce a jedné vůně

Představíme si zdravé a voňavé koření ze Zanzibaru, necháme se omámit vanilkou a citrónovou trávou.

Magie čokolády a kakaových bobů

Namícháme si exotické koktejly a vyrobíme domácí čokoládu.

Alchymie kávy

Vysvětlíme si, jak se káva pěstuje, zpracovává, praží, blenduje a jak s ní doma nejlépe naložíte. Seminář zakončíme degustací.

Síla ořechů a jejich zpracování

Podíváme se pod skořápku kešu ořechům a vyrobíme si kešu máslo, mléko nebo sýr. 

Exotické superpotraviny a jejich využití

Seznámíme vás s plodem baobabu, čerstvou kurkumou, moringou a dalšími poklady tropické přírody. Ukážeme si, jak a proč je nenásilně zařadit do jídelníčku.

Chcete se stát nejuznávanějším odborníkem přes exotiku v širokém okolí? Vyberte si termín zážitkového kurzu a pusťte do kuchyně tu pravou zábavu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin