Velikonoce po exoticku: Ozdobte sváteční stůl ovocem z Afriky

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Letošní Velikonoce budou jiné. To ale neznamená, že bychom se kromě dlouhých zástupů koledníků s pomlázkou měli obejít i bez dokonale vystrojeného stolu. Vždyť právě sváteční tabule se všemi dobrotami, jako je velikonoční beránek, mazanec, nádivka nebo vajíčka na všechny způsoby dělají Velikonoce Velikonocemi. 

Co ale letos ke stolu pozvat kromě tradice i trochu exotiky? Ovoce z Ugandy a Indonésie bude na vašem stole vypadat skvěle a zároveň se postará o to, abyste do těla dostali tolik potřebné vitamíny. Inspirujte se našimi tipy, jaké druhy ovoce pořídit, abyste vytvořili to nejbarevnější a nejzdravější pohoštění pro vaši rodinu či přátele.

Ananas

Náš ananas by v žádném případě neměl na stole o Velikonocích chybět. Nejlepší je čerstvý, ale můžete z něj vykouzlit i spoustu jiných dobrot. Venku už je přijatelné počasí na grilování. Co třeba vyzkoušet grilovaný ananas s mátovým dipem? Ze zbylých slupek pak můžete připravit vynikající ananasový džus!

Grilovaný ananas s mátovým dipem

Mučenka

Mučenka je jako dělaná do osvěžujících ovocných nápojů. Ať už se jedná o freshe, smoothie, limonády nebo alkoholické drinky, vždycky bude výborná. Navíc v sobě skrývá tolik vitamínů, až z toho přechází zrak!

Doporučujeme vyzkoušet výborné marakujové mojito! V kombinaci s ledovou minerálkou, limetkou a čerstvými bylinkami se tento koktejl stane osvěžujícím hitem Velikonoc.

Marakujové mojito

Avokádo

Vylepšete svůj recept na vajíčkovou pomazánku. Není nic lepšího, než ke klasickým ingrediencím přimíchat na kostičky nakrájené nebo rozmačkané avokádo. Navíc díky němu můžete vynechat majonézu, která se často do pomazánky přidává. Avokádo ji totiž skvěle nahradí! Dále by na svátečním stole nemělo chybět nějaké to mlsání. To zařídí avokádové guacamole s nachos.

Papája

Chystáte se péct k velikonočnímu obědu pečínku? Pak pro vás máme tip! Přidejte k ní na kousky nakrájenou papáju. Maso pak bude dokonale křehké a šťavnaté. Výborná je ale i čertsvá pokapaná mučenkou nebo limetkou

Baby banány

Apple banánky se s oblibou využívají k dezertním kulinářským aktivitám. Skvěle se kombinují s jablky, jahodami, borůvkami či citrusy. Zalité karamelem připomínají ráj. Přidejte ještě zmrzlinu a již v ráji skutečně budete. Díky mírně kyselé chuti se nemusíte bát přidat banánek i do slaných jídel. Co takhle se slaninou či makadamovými oříšky?

Prohlédněte si další dobroty na našem eshopu Virunga.cz a vytvořte si ty pomocí exotického ovoce ty nejlepší Velikonoce.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin