Vanilkové rohlíčky jsou snad nejoblíbenějším druhem vánočního cukroví. Voní po oříšcích, vanilce a citronu a moučkový cukr, ve kterém jsou obalené, připomíná nadýchaný sníh. Těžko jim odolat. My jsme na ty naše rohlíčky použili náš vanilkový lusk.
Ingredience na 60 kusů:
300 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
70 g mletých vlašských ořechů
210 g másla
semínka z 1 vanilkového lusku
Na dokončení:
100g vanilkového cukru
semínka z 1/2 vanilkového lusku
Postup:
Mouku a cukr prosajte na vál a zasypte oříšky. Na tuto směs nakrájejte na slabší plátky studené máslo a přidejte vanilku. Vše smíchejte a udělejte těsto.
Troubu předehřejte na 180 °C. Pak postupně odtrhávejte těsto a vytvořte rohlíčky.
Pečte na plechu cca 12 minut dorůžova.
Hotové rohlíčky nechte vychladnout a obalte je v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou.
Dobrou chuť!