Tradiční vanilkové rohlíčky

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vanilkové rohlíčky jsou snad nejoblíbenějším druhem vánočního cukroví. Voní po oříšcích, vanilce a citronu a moučkový cukr, ve kterém jsou obalené, připomíná nadýchaný sníh. Těžko jim odolat. My jsme na ty naše rohlíčky použili náš vanilkový lusk.

Ingredience na 60 kusů:

300 g hladké mouky

70 g moučkového cukru

70 g mletých vlašských ořechů

210 g másla

semínka z 1 vanilkového lusku

Na dokončení:

100g vanilkového cukru

semínka z 1/2 vanilkového lusku

Postup:

Mouku a cukr prosajte na vál a zasypte oříšky. Na tuto směs nakrájejte na slabší plátky studené máslo a přidejte vanilku. Vše smíchejte a udělejte těsto.

Troubu předehřejte na 180 °C. Pak postupně odtrhávejte těsto a vytvořte rohlíčky.

Pečte na plechu cca 12 minut dorůžova.

Hotové rohlíčky nechte vychladnout a obalte je v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou.

Dobrou chuť!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin