Recept: Zeleninový salát s balkánským sýrem

salát s kiwanm
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Klasicky se tento salát dělává z okurky, rajčat a oliv. Pokud však místo klasické salátové okurky použijete africkou rohatou okurku neboli kiwano, vznikne velice osvěžující salát.

Pro 2 osoby potřebujete:

3 rajčata

1 kiwano

70 g černých oliv

120 g balkánského sýra

tzatziky koření

ocet

olivový olej

kiwano do salátu

Postup:

Rajčata omyjeme, odstraníme střed a nakrájíme na plátky. Stejně tak kiwano. Zeleninu rozprostřeme na talíř, přidáme vypeckované olivy a balkánský sýrpokrájený na kostičky.

Salát mírně posypeme tzatziky kořením, zakápneme olivovým olejem a octem.

Můžeme ho podávat jako samostatné jídlo, ale i jako přílohu ke grilovanému masu.

Doba přípravy: cca 10 minut

Recept pro nás připravila Zuzana Okonji.

salát s kiwanem
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin