Recept: Zázvorovo-perníkové cukroví

zázvorovo-perníkové cukroví
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na cca 55 kousků potřebujete:

80 g mandlové mouky

50 g kokosové mouky

1 čajovou lžičku prášku do pečiva, nejlépe bez fosfátů

1/2 čajové lžičky xantanové gumy

1 polévkovou lžíci perníkového koření

60 g rozpuštěného másla

1 vejce

3 čajové lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru (pozor, náš farmářský zázvor je opravdu extra silný :))

2 polévkové lžíce erythritu či cukru

vykrajování zázvorovo-perníkového cukroví

Postup:

Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Může být trošku drolivější, ale nebojte se toho.

Těsto dáme na hodinku odpočinout do lednice.

Ztuhlé těsto vyválíme na silnější plát (asi 3-4 mm) a vykrajujeme oblíbené tvary. Skládáme je na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme 12 minut na 170 °C.

Doba přípravy: cca 1,5 hodiny

Recept nám poslala Zuzana Okonji.

zázvorovo-perníkové cukroví na plechu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin