Ibišek je nejen krásná květina, ale i skvělá věc v kuchyni! Je bohatý na vitamíny i minerální látky. Jeho charakteristikou je temně rudá barva s nakyslou chutí. To ale neplatí pro ibiškový sirup – ten je krásně sladký.

Ibiškový ice tea
Díky sladkosti sirupu nikdy neuděláte chybu, když si ho připravíte se sodovkou, ledem a doplníte citronem či limetou. Takový Ibiškový ice tea
vás v letních dnech spolehlivě osvěží.
1 sklenka Ibiškového ice tea: 200ml sody, 2čl ibiškového sirupu, 2 plátky citronu či limety, led

Banánovo-ibiškové smoothie
Dalším – a úplně jiným – tipem jak použít ibiškový sirup je v kombinaci s banánovým koktejlem, případně zmrzlinou.
2 sklenky Banánovo-ibiškového smoothie: 200 ml mléka rozmixujeme s 1 baby banánem, polovinou smoothie zalijeme vždy 2 polévkové lžíce zmrzliny (vanilkové / jahodové / ořechové) a zakápneme každou porci 1 šajovou lžičkou ibiškového sirupu.

Ibiškový alkoholický koktejl
Ibiškový sirup se výborně hodí i do tvrdších alkoholických drinků.
1 sklenka Ibiškového drinku: 40 ml whiskey – např. Jack Daniel´s – smícháme se šťávou z 1/2 citronu, 2 čajovými lžičkami ibiškového sirupu a přidáme pár brusinek. Na dámskou, jemnější a sladší, verzi můžete místo whiskey použít rum. Úžasná kombinace je s Captain Morgan Spiced Gold.

Ibiškový čaj
Ibišek využijete i při výrobě horkých nápojů. Klasikou je ibiškový čaj, který si můžete jednoduše připravit i ze sirupu. Bude chutnat i odpůrcům klasického ibiškového čaje, není totiž tolik kyselý. Kromě citronu ho můžete vylepšit i kardamomem, hřebíčkem nebo zázvorem.
1 hrnek Ibiškového čaje: 400ml horké vody, 4čl ibiškového sirupu,
dále dle chutě.

Inspiraci nám zaslala Zuzana Okonji.