Recept: Tříbarevný dort s papájou

papája dort
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na dortovou formu o průměru 20 cm potřebujete:

80 g kokosové mouky

20 g mandlové mouky

4 vejce

1–2 polévkové lžíce sladidla erythritu / cukru

2 polévkové lžíce kakaa

1 kypřící prášek do pečiva

250 g tučného tvarohu ve vaničce

1 dcl mléka

200 g papáji

Postup:

Připravíme si dužinu papáji, kterou smícháme se 2/3 tvarohu a vyšleháme v hladký krém. Z bílků si ušleháme sníh a pomalu přidáváme ostatní ingredience – oba druhy mouky, cukr, tvaroh, mléko i prášek do
pečiva.

Polovinu těsta nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Do druhé poloviny přidáme kakao a nalijeme do formy jako další vrstvu dortu. Nakonec přidáme tvarohovou vrstvou s papájou.

Pečeme na 170 °C 30–40 minut. Že je dort upečený, poznáme tak, že do něj zapíchneme špejli a těsto se na ni nelepí.

Můžeme servírovat s čerstvou papájou, která chuť dortu ještě pozvedne.

Doba přípravy: cca 1,5 hodiny

Recept nám poslala Zuzana Okonji.

papája dort
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin