Recept: Semínková kaše s kokosovým mlékem a papájou

semínková kaše s papájou
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na 1 porci potřebujete:

papáju

1 polévkovou lžíci mletých vlašských ořechů

1/2 polévkové lžíce bílého nemletého máku

1/2 polévkové lžíce konopných semínek

1 polévkovou lžíci drcených lněných semínek

1/2 polévkové lžíce chia semínek

1/2 polévkové lžíce strouhaného kokosu

agáve sirup

kokosové mléko

vaření semínkové kaše

Postup:

Všechna mletá i nemletá semínka vložíme do kastrůlku. Přilijeme cca 1 dcl vody. Záleží na semínkách – jde o to, aby vznikla polohustá kaše. Necháme přejít varem. Lepší je dát vody spíš méně a případně přidat během vaření.

Na závěr vmícháme lžíci hustého kokosového mléka. Po jeho rozpuštění můžeme kaši vypnout a nandat do mističky.

Na závěr si ji ozdobíme kostičkami papáji, polijeme agáve sirupem a přidáme ještě lžičku kokosového mléka.

Recept je velice variabilní. Je možné použít téměř jakákoli semínka a ořechy, takže upravujte podle chuti.

Doba přípravy: cca 10 minut

Recept nám poslala Zuzana Okonji.

papája
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin