Recept: Salát z černé čočky s rajčenkou

salát z černé čočky s rajčenkou
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na 4 porce potřebujete:

420 g černé čočky beluga

300 g dýně hokaido

½ pomela

2 rajčenky

70 g rukoly

olivový olej

salát z černé čočky s rajčenkou

Postup:

Černou čočku není třeba namáčet, pouze ji propláchneme a vaříme asi 25 minut.

Stejně tak si dáme vařit i dýni. Dýně hokaido se nemusí loupat, ale na salát je jepší ji přece jen oloupat. Vaříme ji nakrájenou na kostičky asi 10 minut, aby se nerozpadla.

Po uvaření surovin si smícháme salát. Do mísy vložíme čočku a přidáme dýni. Poté budeme loupat pomelo, což děláme nad miskou se salátem. Krásně nám tak šťáva stéká do salátu, čímž vytváříme zálivku.

Přidáme dužinu rajčenky i rukolu a opatrně promícháme. Zakápneme olivovým olejem a salát máme hotový.

Dle chuti můžeme libovolně měnit poměry surovin.

Doba přípravy: cca 40 minut

Recept nám poslala Zuzana Okonji.

salát s černou čočkou a rajčenkou
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin