Recept: Krevety s fazolkami a ananasem v kokosové tom yum omáčce

krevety s ananasem v tom yum omáčce
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pro 2 osoby potřebujete:

200-250 g vyloupaných krevet

2 stroužky česneku

1 cibuli

plátek másla

3 hrsti zelených fazolek

1 čajovou lžičku tom yum pasty

1 dcl kokosového mléka

silnější plátek ananasu

1/3 chilli papričky

sůl a pepř

koriandr na ozdobu

jako příloha se hodí nudle (třeba konjakové) či rýže různého druhu

Postup:

Pracujeme v rozpálené wok pánvi, kde vše probíhá velice rychle. Proto je třeba mít připravené všechny suroviny předem. Budeme-li používat zmražené fazolky, dáme je včas rozmrazit. Stejně tak krevety, pokud nemáme čerstvé.

Oloupeme cibuli i česnek a nakrájíme je na tenké plátky. Ukrojíme silnější plátek ananasu, odstraníme slupku a nakrájíme ho na drobné kousky.

Dáme si vařit přílohu, jelikož to trvá déle než příprava krevet. A pak už můžeme začít.

V pánvi na másle orestujeme česnek a cibuli. Po minutce přidáme fazolky i krevety. Směs osolíme, opepříme a přidáme tom yum pastu. Necháme vše zprudka orestovat asi 3-5 minut a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme ananas a chilli. Pouze rychle promísíme, aby se vše spojilo, a vypneme.

Servírujeme s vybranou přílohou zasypané pár lístky koriandru.

Doba přípravy: do 30 minut

Recept nám poslala Zuzana Okonji.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin