Recept: Hovězí avoburger

avokádový burger
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Potřebujete:

avokádo

mleté hovězí maso

slaninu

vajíčko

plátkový eidam

rajčata

červenou cibulku

majonézu

olej

sůl, pepř

přílohu podle chuti

Postup:

Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a pomocí lžíce vyndáme ze slupky. Budeme ho používat místo housky. Pokud je veliké, část skrojíme, aby nebyl burger příliš monstrózní.

Kvalitní maso stačí pouze osolit, opepřit a případně přidat trochu čerstvých nebo sušených bylinek. Maso pořádně promícháme a vyrobíme placičky. Vnitřek promáčkneme o něco víc než okraje (vytvoříme trochu důlek), tím docílíme lepšího propečení.

Pečeme na pánvi či grilu cca 3-5 minut (podle velikosti) z každé strany. Kromě masa opečeme i slaninu a volské oko. Zeleninu nakrájíme na kolečka.

Teď už jen sestavíme avoburger dohromady. Vezmeme jednu polovinu avokáda, namažeme majonézou, dáme plátek sýra, masový burger, opět plátek sýra, volské oko, opečenou slaninu, červenou cibulku, znovu majonézu a přiklopíme druhou půlkou avokáda.

Jako přílohu můžete volit hranolky, chipsy či zeleninu. My doporučujeme například slaninové chipsy společně s čerstvými rajčaty zakápnutými olivovým olejem.

Doba přípravy: cca 30 minut

Recept nám poslala Zuzana Okonji.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin