Recept: Guacamole a sýrové nachos

nachos a guacamole
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na 4 porce guacamole potřebujete:

1/4 velkého zralého avokáda

8 cherry rajčátek

malou hrst čerstvého koriandru

1/2 červené cibulky

šťávu z 1/4 citronu

sůl a pepř

Postup:

Do mističky si připravíme zralé avokádo a postupně přidáváme ostatní ingredience. Vše rozmačkáme vidličkou. Na závěr dle chuti mírně osolíme a opepříme, ideálně čerstvě namletým barevným pepřem.

Můžeme servírovat do slupky avokáda.

guacamole

Na velký plech sýrových nachos potřebujete:

125g mozzarelly

125g eidamu

50g mandlové mouky (mleté mandle)

4 bílky

1/2 čajové lžičky soli

2 čajové lžičky uzené papriky

1 čajovou lžičku římského kmínu

těsto na nachos

Postup:

Oba typy sýru nastrouháme (klidně nahrubo) do misky, přidáme bílky a zpracujeme do tekutého těsta.

Přisypeme mandlovou mouku, koření, smícháme a zapracujeme v tužší těsto.

Následně směs rovnoměrně rozetřeme stěrkou na plech vyložený pečicím papírem. Čím tenčí, tím budou nachos křupavější.

Pečeme v troubě asi 20 minut při 150 °C. Vyndáme a ještě horký plát rozřežeme kolečkem na pizzu na trojúhelníčky. Necháme zchladnout a nachos podáváme jako přílohu ke guacamole.

Doba přípravy: cca 2 hodiny

Recept nám poslala Zuzana Okonji.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin