Recept: Grilovaný ananas s mátovým dipem

grilovaný ananas s dipem
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Už jste si někdy připravovali dezert na grilu? Pokud ne, tak tu pro vás máme jeden super tip! A nemusíte ani čekat na hezké počasí, stačí vyndat kontaktní gril či grilovací pánev.

Potřebujete:

ananas

med nebo cukr podle chuti

1 tučný tvaroh v kelímku

2 polévkové lžíce zakysané smetany

šťávu z 1/2 citrónu

1 čajovou lžičku cukru či sladidla, např. erythritol

3-4 výhonky máty

ananas s dipem

Postup:

Ananas nakrájíme (klidně i se slupkou) na kolečka o tloušťce 2 cm a položíme na rozpálený gril. Za pár minut kolečka otočíme, aby se opekla i z druhé strany.

Že je ananas hotový, poznáme tak, že začíná zlátnout a trochu změkne. Pokud máte náš úžasně sladký ananas, před grilováním ho není třeba upravovat. Pokud je pro vás ale sladkost samotného ananasu málo, můžete ovoce potřít medem nebo posypat trochou cukru.

Před grilováním si připravíme mátový dip. Tvaroh, zakysanou smetanu, citrónovou šťávu, sladidlo i lístky máty společně rozmixujeme do hladka. Ochutnáme a případně dle chuti doladíme.

Ihned po ugrilování podáváme teplý ananas s dipem.

Doba přípravy: cca 30 minut

Recept nám zaslala Zuzana Okonji.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin