Recept: Grilovaná panenka s mangovým salátem z červené čočky

panenka se salátem z červené čočky a manga
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na 2 porce potřebujete:

300 g vepřové panenky
6–8 polévkových lžic červené čočky
2 hrsti baby špenátu
2 plátky manga
vlašské ořechy
balzamikový ocet
kvalitní sůl
pepř
olivový olej či jiný tuk na grilování masa

panenka se salátem z červené čočky a manga

Postup:

Začneme přípravou masa. Maso omyjeme, případně očistíme a vytvoříme si z něj dva silné špalíčky – jeden na porci. Maso osolíme a opepříme ze všech stran.

Do pánve nalijeme olej, necháme rozpálit a grilujeme maso z každé strany asi 5 minut. Trochu se nám na pohmat musí zpevnit, ale není úplně tuhé. Poté maso vyndáme a zabalíme do alobalu, kde necháme odpočinout 5-10 minut.

Během grilování masa si propáchneme červenou čočku a dáme ji vařit. Vaříme asi 6 minut, poté vypneme a necháme ještě 4 minuty dojít. Nakonec slijeme. Dejte si pozor – tento druh čočky je velmi rychle hotový a hrozí, že ji snadno rozvaříte.

Uvařenou čočku promícháme se špenátem, mangem pokrájeným na kostičky a s několika ořechy. Salát zakápneme balzamikovým octem a servírujeme na talíř.

Panenku bychom měli mít krásně růžovou. Po odpočinutí v alobalu ji nakrájíme na plátky a podáváme na salátu.

Doba přípravy: cca 40 minut

Recept pro nás připravila Zuzana Okonji.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin