Recept: Bezlepkové tvarohové knedlíky s mangovou omáčkou a ořechy

tvarohové knedlíky s mangovou omáčkou
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na 10 knedlíků potřebujete:

380 g tučného tvarohu v kelímku

2 vejce

10 polévkových lžic kokosové mouky

3 polévkové lžíce mléka

1 polévkovou lžíci vlákniny, psyllia

špetku soli

vlašské ořechy

170 g zralého manga

50 ml smetany

100 ml mléka

1 čajovou lžičku másla

těsto na tvarohové knedlíky

Postup:

Tvaroh rozšleháme metličkou s celými vejci a špetkou soli. Postupně přidáváme kokosovou mouku a psyllium (vláknina těsto krásně podrží), až vznikne tužší těsto.

Dáme si vařit vodu na knedlíky.

Těsto prohněteme rukama a vytvoříme kuličky. Vložíme je do vroucí vody. Až vyplavou, necháme je ještě pár minutek vařit, poté je vydáme, ať se nám úplně nerozvaří.

Připravíme si mangovou omáčku. V kastrůlku za nízké teploty rozvaříme mango s máslem. Až změkne, přilijeme mléko a smetanu. Prohřejeme a umixujeme do hladké omáčky.

Na talíř servírujeme teplou omáčku, na ní knedlíky a dozdobíme
vlašskými ořechy (lze je i mírně opražit), které krásně doplní chuť.

Doba přípravy: cca 30 minut

Recept pro nás připravila Zuzana Okonji.

mangová omáčka
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin