Recept: Avokádové tiramisu

tiramisu z avokáda
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na 10 porcí potřebujete:

250 g mascarpone

250 g tučného tvarohu

200 ml smetany na šlehání

1/4 avokáda (nebo 3 polévkové lžíce avokáda)

2 vejce

3 polévkové lžíce cukru, nebo 4 polévkové lžíce sladidla (například erythritol)

piškoty

silnou černou kávu

kakao

rum

horkou vodu

krém na avokádové tiramisu

Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Následně stejně tak přidáme tvaroh a avokádo.

Pokud nebude krém kvůli avokádu hladký, pomůžeme si tyčovým mixérem. Smetanu ušleháme a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkové směsi přidáme sníh i šlehačku a lehounce vymícháme krém.

Na dno formy vyskládáme piškoty, přelijeme je vychladlou černou kávou smíchanou s trochou rumu. Piškoty potřeme vrstvou krému. Na ni dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Ještě jednu vrstvu piškotů, kterou opět pokapeme kávou s rumem.

Navrch důkladně zasypeme kakaem. Tiramisu dáme do chladu uležet aspoň na 3-4 hodiny, aby krém ztuhnul a držel tvar.

Doba přípravy: cca 4 hodiny

Recept nám poslala Zuzana Okonji.

avokádové tiramisu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin