Linecké cukroví s exotickými džemy

Virunga džemy z exotického ovoce
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Linecké patří k těm nejzákladnějším druhům cukroví, které nesmí chybět o Vánocích. My jsme pro vás zkusili upéct zdravější verzi, slepili ho exotickými marmeládami a je jednoduše výýýý-bor-né!

Ingredience:

  • 250 g másla
  • kůra z jednoho bio citrónu
  • 110 g kokosového cukru
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • 200 g pohankové mouky
  • 150 g celozrnné pšeničné mouky
  • marmeláda

Postup:

Máslo utřeme společně se žloutky, kokosovým cukrem, vanilkovým a citrónovou kůrou. Přidáme mouku, propracujeme na hladké těsto a zabalené do fólie necháme v lednici uležet do druhého dne.

Předehřejeme troubu na 150 °C / horkovzdušná 130 °C. Těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále na plát tenký přibližně 3 – 4 mm.

Vykrájené tvary dáme na plech s pečícím papírem a pečeme mírně, jen lehce do růžova. Upečená vychladlá kolečka slepíme mangovým džemem nebo džemem z dračího ovoce. A je hotovo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin