Linecké patří k těm nejzákladnějším druhům cukroví, které nesmí chybět o Vánocích. My jsme pro vás zkusili upéct zdravější verzi, slepili ho exotickými marmeládami a je jednoduše výýýý-bor-né!
Ingredience:
- 250 g másla
- kůra z jednoho bio citrónu
- 110 g kokosového cukru
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru
- 2 žloutky
- 200 g pohankové mouky
- 150 g celozrnné pšeničné mouky
- marmeláda
Postup:
Máslo utřeme společně se žloutky, kokosovým cukrem, vanilkovým a citrónovou kůrou. Přidáme mouku, propracujeme na hladké těsto a zabalené do fólie necháme v lednici uležet do druhého dne.
Předehřejeme troubu na 150 °C / horkovzdušná 130 °C. Těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále na plát tenký přibližně 3 – 4 mm.
Vykrájené tvary dáme na plech s pečícím papírem a pečeme mírně, jen lehce do růžova. Upečená vychladlá kolečka slepíme mangovým džemem nebo džemem z dračího ovoce. A je hotovo!