Gumoví medvídci s příchutí manga a kokosu

mangovo-kokosoví medvídci
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na 70 medvídků potřebujete:

100 g manga
100 ml kokosové vody
100 ml vody
30 g kokosového mléka – tuhé části
10 g kvalitní želatiny

mango kokosová voda kokosové mléko

Postup:

Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci smícháme vodu, kokosovou vodu a kokosové mléko. Přidáme nakrájené mango a zahřejeme asi na 5 minut. Následně všechno rozmixujeme do hladka.

Po rozmixování vznikne 300 ml směsi, do které přidáme želatinu. Na tohle množství připadne asi 10 g želatiny. To se ale může lišit, důležité je si předem přečíst návod.

Želatinu rozpustíme, ale nevaříme – abychom ji neznehodnotili a hezky nám ztuhla.

Směs pipetou dávkujeme do formy na medvídky. Necháme aspoň 90 minut ztuhnout.

Kdo nemá formu na bonbóny, nalije směs do široké mističky. Po ztuhnutí ji pak stačí nakrájet nebo vykrájet tvořítky.

Doba přípravy: cca 2 hodiny

Recept pro nás připravila Zuzana Okonji.

gumoví medvíci ve formě
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin